Zorgverzekering anno 2017

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het van groot belang dat je rekening houdt met de verschillen tussen alle verzekeraars. In 2017 zullen een aantal dingen veranderen en het is goed als je ook hiervan op de hoogte bent. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten.

Zorgpremie
Over het algemeen is de samenstelling van de basisverzekering bij alle verzekeraars gelijk. Het grote verschil zit hem vaak in de hoogte van de premie. Met Prinsjesdag werd duidelijk dat de maandelijkse zorgpremie in 2017 met zo’n €3,50 zou gaan stijgen. Dit gaat dus om een bedrag van zon €40 per jaar! Toch bepalen de verzekeraars voornamelijk zelf de definitieve verhoging of verlaging van de premie. Bekijk hierdoor in ieder geval de verschillende zorgverzekeringen in 2017.

Eigen risico
Het te betalen eigen risico blijft dit jaar ongewijzigd en zal dus net als vorig jaar €385 gaan bedragen. Wel worden de mogelijkheden bepaalde zorg vrij te stellen van het eigen risico’s hierbij groter gemaakt. Dit betekend dat de verzekeraars voor bepaalde zorg het eigen risico kunnen aanspreken waar dit voorheen niet het geval was.

Zorgtoeslag
Gemiddeld zal de maximale zorgtoeslag met €2 stijgen. De zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met lage inkomens. Deze zal dienen als tegemoetkoming voor de kosten. Helaas betekend dit evengoed een achteruitgang van zo’n €1,50 gemiddeld.

Dekking
Alle zorgkosten uit het basispakket worden verplicht door de verzekeraar vergoed. Het is echter bij elke verzekeraar verschillend waar je vervolgens terecht kunt voor deze zorg. Hou dus in de gaten of je huidige zorgverlener in de polis is opgenomen! Naast de basisdekking is het van belang jezelf aanvullend te verzekeren voor zorgkosten buiten het basispakket. Waarvoor je jezelf allemaal kunt verzekeren is per verzekeraar verschillend.

About Verzeker

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.