Home / Inboedelverzekering / Woonverzekering voor een kamer, huur- of koopwoning

Woonverzekering voor een kamer, huur- of koopwoning

Veel studenten staan er misschien niet bij stil , maar na verloop van tijd heb je voor een aardige waarde aan spullen in je kamer staan.  Denk maar aan je laptop, je televisie, al je kleding, je studieboeken  etc. Het is verstandig om al deze spullen goed te verzekeren, want wat nu als er brand uitbreekt omdat een van je huisgenootjes een brandende sigaret in de prullenbak gooit? Of als je studentenkamer door een gebarsten waterleiding ineens onder water komt te staan? Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar het kan je altijd overkomen…

Inboedelverzekering bij een studentenkamer

Met een inboedelverzekering kun je je inboedel  tegen dergelijk schade verzekeren. Onder je inboedel valt eigenlijk alles wat er in een pand staat en wat niet vastzit aan het gebouw. Behang en betegeling vormen echter een uitzondering, want hoewel dit vastzit aan de muur, valt het gewoon onder de inboedel. Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen, allemaal met een verschillende dekking.  Zo wordt met een brandverzekering alleen de schade  die door brand wordt veroorzaakt gedekt, terwijl je met een all-risk inboedelverzekering verzekerd bent voor schade die door ieder onverwacht plaatsvindend evenement wordt veroorzaakt. Houd er overigens wel rekening mee dat niet iedere verzekeraar dezelfde dekking hanteert, informeer hier dus vooraf goed naar! Daarnaast is de premie afhankelijk van je woonplaats, zo betaal je voor een kamer Amsterdam een stuk meer dan voor een kamer in een kleinere plaats.

inboedelverzekring

opstalverzekering bij een koopwoning

Wanneer je over een eigen koopwoning beschikt is het verstandig om, naast de inboedelverzekering bij huurwoningen, ook verstandig om een zogenaamde opstalverzekering af te sluiten. Hiermee kun je de schade aan het huis zelf afdekken, bijvoorbeeld als gevolg van blikseminslag, brand of inbraak. Ook hierbij geldt weer dat er verschillende varianten zijn, ieder met zijn eigen dekking. De verzekerde waarde is bij een opstalverzekering gelijk aan de zogenaamde nieuwbouwwaarde van het pand.

About inyourface

Check Also

Autoverzekering

Bijna 1 op de 3 vrouwen laat auto inparkeren door partner

rouw schat eigen rijgedrag lager in dan man Amsterdam, 27 mei 2014 – Vrouwen vinden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *