Wat is een reisverzekering?

Nu Nederland weer massaal op vakantie gaat vraagt men zich steeds meer af of het verstandig is om een reisverzekering af te sluiten. Helaas maar waar, ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan je vakantie flink verpesten wanneer je erachter komt dat die mooie spiegelreflex camera toch niet is verzekerd.

Waarom een reisverzekering

reisverzekering-300x175

Een reisverzekering is een verzekering die schade dekt tijdens het reizen. Je kunt eigenlijk zeggen dat een reisverzekering een combinatie is van verschillende verzekeringen, ook wel rubrieken genoemd. Zo kun je je verzekeren voor ongevallen, geneeskundige kosten en schade/diefstal van de bagage. Een reisverzekering biedt zowel hulp en dekt de kosten waarmee je tijdens je reis te maken kunt krijgen.

Het is overigens ook mogelijk om je aanvullend te verzekeren, denk aan autohulp, annulering en reisrechtsbijstand.

Soorten dekkingen

We kunnen de bestaande reisverzekeringen onderverdelen in drie soorten verzekeringen: kortlopende reisverzekeringen, doorlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

Kortlopende reisverzekering: een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een dagreisverzekering of een aflopende reisverzekering genoemd. Je sluit deze verzekering af voor dezelfde periode als je op reis gaat. Je betaalt de premie eenmalig en zodra je weer thuis bent stopt de reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is over het algemeen het voordeligst wanneer je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Doorlopende reisverzekering: wanneer je meerdere malen per jaar op vakantie gaat of langer dan 21 dagen, dan kun je beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Naast het feit dat dit voordeliger is, hoef je ook niet telkens een nieuwe reisverzekering af te sluiten. De doorlopende reisverzekering is bijvoorbeeld interessant voor mensen die geregeld een stedentripje doen, wat langer op vakantie gaan of  het leuk vinden om op wintersportvakantie te gaan. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Annuleringsverzekering: met een annuleringsverzekering kun je jezelf verzekeren voor (een deel van) de kosten wanneer je reis niet kan doorgaan vanwege een ernstige gebeurtenis. Je kunt hierbij denken aan een ongeval of ziekte/overlijden van uzelf of een familielid in de 1e of 2e graad. Ook wanneer je je vakantie vroegtijdig moet afbreken kun je aanspraak maken op je annuleringsverzekering.  Het is overig ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een weekendje weg of concert- en theaterkaarten.

 

About Verzeker

Check Also

huiseigenaren

Huiseigenaren in Spanje verhuren liever dan te verkopen

Een tweede huis in Spanje, wanneer je een huis aangeschaft hebt als tweede huis is …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.