Voorbereid zijn op een grote brand

Als je een eindelijk in het huis van je dromen woont ben je daar ongetwijfeld helemaal mee in je nopjes. Het is nu echter wel zaak dat het huis van je dromen niet in rook opgaan. Dit kan namelijk zomaar gebeuren, zowel letterlijk als figuurlijk. Om te voorkomen dat je binnen korte tijd weer op straat komt te staan geven we in dit artikel enkele tips. Zowel de voorbereiding als het probleemoplossend vermogen is van noodzakelijk belang!

Voorkomen is beter dan genezen

Allereerst is het belangrijk dat je alles zo hebt geregeld dat de kans dat er brand uitbreekt in je gloednieuwe woning nihil is. Uiteraard heb je altijd te maken met externe factoren die roet in het eten kunnen gooien. Maar zolang je doet wat je kan heb je in ieder geval aan risicobeperking gedaan. Zorg dat alle stopcontacten ’s nachts uitstaan bijvoorbeeld. Als je op vakantie gaat zeker, dan kan je alle elektriciteit uit zetten in het huis. Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt dat elektriciteit en water niet met elkaar in contact komen, want die twee zijn als water en vuur, die gaan niet hand in hand.

Voorbereid zijn op het ergste

Echter kunnen de externe factoren, zoals eerder al aangegeven, ondanks als je gedane moeite roet uit in het eten gooien. Zorg ervoor dat je optimaal voorbereid bent op deze enorme catastrofe. Bij de meeste woonverzekeringen zit een brandverzekering inbegrepen, maar zoek dit toch even goed uit. Wellicht heb jij een bijzondere verzekeraar die dit niet in het aangeboden pakket heeft toegevoegd. In dit geval zal je ervoor moeten zorgen dat hier zo snel mogelijk verandering in komt. Je wil natuurlijk niet dat je straks onverhoopt op straat staat omdat je de kleine lettertjes van de voorwaarden van je verzekering niet gelezen hebt!

About Verzeker

Check Also

Wat kan je doen tegen inbraken?

Vandaag de dag komen steeds vaker inbraken voor. Dat komt voornamelijk doordat inbrekers denken dat …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.