Verzekering afsluiten voor je mobiel?

Door dat je je telefoon altijd bij je hebt kan er van alles mee gebeuren. Er kan vocht in komen door het drinken ( geld voor geen waterdichte telefoons) wat onherstelbare waterschade kan oplopen.

Ook komt het vaak voor dat mensen hun telefoon laten vallen op straat of gewoon thuis en dat het scherm kapot is. Als je je telefoon verzekerd is dat goed voor schaden te dekken maar ook voor diefstal. In Nederland worden er zo 5000 telefoons gestolen per maand. Hiervoor moet u een extra verzekering afsluiten.

Wat kan je verwachten bij een telefoon verzekering?

Met een telefoon verzekering is je telefoon verzekerd tegen val schade, bedieningsfouten, vloeistofschade en kortsluiting. De schade kunt u in sommige gevallen online melden, die sturen dan een verzendlabel voor 1 van de reparatiecentra. En je telefoon word ook weer terug gestuurd na de reparatie. Toch moet je goed opletten als je een telefoon verzekering afsluit. Het kan zo zijn dat je hem in het toilet hebt laten vallen en dat u niet heeft aangegeven om daar voor verzekerd te zijn of dat hij gestolen word en je geen diefstalverzekering hebt afgesloten. En vaak ben je alleen verzekerd als je mobiel word gesloten in een afgesloten ruimten.

De kosten ervan

De kosten verschillen per bedrijf, en het ligt ook aan wat voor mobiel je hebt. de kosten kunnen oplopen van 4 tot en met 20 euro per maand. Ook kun je een telefoon verzekering afsluiten bij je provider dit word dan maandelijks bij je abonnement bij gerekend.

Eigen risico

Net als bij de zorgverzekeraars hebben ze ook eigen risico verzekeringen, deze kunnen erg hoog oplopen. Je eigen risico word uitgerekend door het toestel wat u gebruikt en wat je er extra bij wilt dit kan zo oplopen tot wel 100 euro per maand.

Let op: wanneer u een inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of een reisverzekering hebt valt mobiele schaden er vaak al onder.

About Verzeker

Check Also

koopwoning

Woonverzekering voor een kamer, huur- of koopwoning

Veel studenten staan er misschien niet bij stil , maar na verloop van tijd heb …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.