Verzekeren van uw verhuurde woning?

Wanneer u een woning wilt gaan verhuren is het van belang dit te melden bij de verzekeraar. Dit geldt voor tijdelijk én langdurig verhuur. Gevolg is in meeste gevallen een verhoogde premie. Een verzekeraar gaat er namelijk van uit dat het risico op schade groter is bij verhuur. In dit artikel zullen we de beschikbare mogelijkheden bij verhuur behandelen.

Woonverzekeringen
De belangrijkste verzekeringen zijn de opstal -en inboedelverzekering. Welke verzekeringen je in het geval van verhuur wilt behouden is volledig afhankelijk van de situatie. Omdat de woning in jou bezit blijft is een opstalverzekering verplicht. De inboedelverzekering is echter niet verplicht. Bij langdurig verhuur staan er immers spullen van de huurder in het pand. Het is wel van belang hier afspraken over te maken met de huurder.

Gevaren
Bij verhuur van de woning bestaat altijd de kans dat de woning voor verkeerde doeleinden wordt gebruikt. Zo kan de huurder buiten uw weten om een wietplantage starten of kan de woning op een andere manier zodanig vervuild worden dat u de woning zult moeten ontruimen. Hiermee gaat veel geld gepaard.

Aansprakelijkheid
In principe bent u voor dergelijke schade niet aansprakelijk. Er zal geprobeerd worden de kosten van ontmantelingskosten op de huurder te verhalen. Deze huurder is in de meeste gevallen niet in staat om de ontstane schade te betalen, waardoor u alsnog voor de ellende kunt opdraaien.

Opnieuw verhuren
Wanneer u na een dergelijke situatie besluit uw pand toch opnieuw te willen verhuren, zal deze eerst ontruimt moeten worden. Er zijn gelukkig verschillende bedrijven voor woningontruiming in Nederland. Deze bedrijven kunnen uw pand weer verhuur-klaar opleveren, al kost dit u wel een klein bedrag. Doordat dergelijke bedrijven gespecialiseerd zijn in wat ze doen ontstaat voor u in ieder geval geen risico blijvende schade aan uw lichaam of pand te veroorzaken.

About Verzeker

Check Also

De belangrijkste verschillen tussen Apple en pc

De meeste mensen wereldwijd maken nog steeds gebruik van een computer/laptop die draait op Windows …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.