Tijdelijke verhuur en de woonverzekering

Je ziet het de laatste tijd steeds vaker, steeds meer huizenbezitters besluiten hun oude woning tijdelijk te verhuren omdat ze het simpelweg niet verkocht krijgen vanwege de aanhoudende economische crisis. Op deze manier voorkom je namelijk dat je met dubbele woonlasten te maken krijgt en is er altijd iemand die een oogje je in het zeil kan houden. Waar veel verhuurders echter geen rekening mee houden is de vraag wat de tijdelijke verhuur van hun woning betekent voor hun woonverzekeringen, zoals de opstal- en inboedelverzekering.

feature-54678

De hoogte van de premie die je voor een woonverzekering betaalt is afhankelijk van jouw eigen situatie, de verzekeraar kent je en heeft met jou een overeenkomst afgesloten en niet met de tijdelijke onderhuurder. Je kunt je woning dus niet zomaar verhuren en er simpelweg vanuit gaan dat de verzekeraar hiermee akkoord gaat! Veel verzekeraars gaan er namelijk automatisch vanuit dat  de kans op schade groter is in geval van een tijdelijke huurder. Daarom verhogen zij vaak de maandelijkse premie of beperken zij de dekking van de woonverzekering. Om te voorkomen dat je in geval van schade voor vervelende verrassingen te staan, is het verstandig om eerst met de verzekeraar om de tafel te gaan zitten.  Geef het altijd aan wanneer je besluit je woning onder te verhuren, of het nu om short stay verhuur gaat om lange termijn verhuur.

Expatverzekering indien zelf woonachtig in het buitenland

Nederlands die zelf in het buitenland woonachtig zijn en hun woning tijdens hun afwezigheid willen onderverhuren hebben daarnaast vaak te maken met een bijkomend probleem: een groot deel van de Nederlandse verzekeraars accepteren vaak geen particulier dekking wanneer je in het buitenland woont en niet meer bent ingeschreven bij de gemeente in Nederland. Zoek daarom goed uit bij welke verzekeraars het wel mogelijk is om een zogenaamde ‘expatverzekering’ af te sluiten.

 

About Verzeker

Check Also

Autoverzekering

Bijna 1 op de 3 vrouwen laat auto inparkeren door partner

rouw schat eigen rijgedrag lager in dan man Amsterdam, 27 mei 2014 – Vrouwen vinden …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.