Soorten autoverzekeringen

Helaas zit een ongelukje vaak in een klein hoekje, en zo is het ook bij het autorijden. Net iets te scherp insturen waardoor je de auto van de buren meepakt of gewoon te laat remmen omdat je even niet zit op te letten. Om ervoor te zorgen dat alle verkeerdeelnemers er zeker van zijn dat de schade die hen door anderen wordt aangedaan wordt vergoed, is het voor iedere Nederlandse autobezitter verplicht om een autoverzekering te hebben. Toch is de ene autoverzekering de andere niet, daarom volgt hier wat meer informatie over de verschillende soorten autoverzekeringen.

WA Autoverzekering

Eigenlijk kunnen de bestaande autoverzekeringen onderverdelen in 3 soorten, deze onderverdeling is gebaseerd op de geboden dekking. Allereerst hebben de de WA autoverzekering, dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Iedere automobilist is verplicht om minimaal een autoverzekering
met deze dekking te hebben afgesloten. Deze autoverzekering dekt de schade die aan derden wordt toegebracht. Houd er dus rekening mee dat de schade aan het eigen voertuig niet onder de dekking van een WA autoverzekering valt!

Het is overig handig om te weten dat een WA autoverzekering voertuig gebonden is, dit houdt dus in dat de schade die iemand anders in uw auto aanricht ook gewoon onder de dekking van uw verzekering valt.

WA + beperkt casco

Een WA + beperkt casco autoverzekering biedt naast de dekking van een gewone WA autoverzekering in sommige gevallen ook dekking tegen schade aan het eigen voertuig. Je kunt hierbij denken aan schade als gevolg van brand, hagel/storm, diefstal of ruitbreuk. Vaak geldt er hierbij wel een eigen risico!

WA+ volledig casco

Een WA + volledig casco autoverzekering wordt ook wel een allrisk autoverzekering genoemd. Deze autoverzekering dekt naast alle eerder genoemde schades ook vrijwel alle overige schade aan het eigen voertuig. Je kunt hierbij denken aan schade als gevolg van omslaan, slippen, een eenzijdige aanrijdig en alle overige ‘van buiten komende onheilen’ .

About Verzeker

Check Also

Zakelijke autoverzekering

  Zakelijke autoverzekering bij Lancyr De zakelijke autoverzekering van Lancyr biedt u uitstekende voorwaarden tegen …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.