Overijsselaar eerlijkste automobilist van Nederland

Amsterdam, 3 juni 2014 – Slechts drie procent van de automobilisten uit Overijssel laat geen contactgegevens achter na het veroorzaken van schade aan een onbeheerde auto. Dit in tegenstelling tot automobilisten uit de rest van Nederland, die de eigenaar van de beschadigde auto maar liefst drie keer zo vaak in het ongewisse laten. Dat blijkt uit onderzoek van overstapservice Overstappen.nl onder ruim 1000 automobilisten.

Vooral 36- tot 55-jarigen blijken het oneerlijkste te zijn. Joris Evendik van Overstappen.nl: “Voor de automobilist met inmiddels wat jaren rijervaring, is er meer te verliezen. Zij hebben immers al een aantal schadevrije jaren opgebouwd en die gaan verloren wanneer er schade veroorzaakt wordt. Dat kan verklaren waarom ze zichzelf niet bekend maken.”

Mild voor 65-plussers
Opvallend is dat vrijwel niemand vindt dat 65-plussers meer verzekeringspremie moeten betalen. In de rest van Nederland vindt 1 op de 10 automobilisten dat dit wel zo zou moeten zijn. “Hoewel vaak wordt aangenomen dat jongeren meer schade veroorzaken, vormen ouderen in het verkeer ook een risicofactor. Ook blijken jongeren over het algemeen eerlijker te zijn bij schade aan een onbeheerde auto. Voor de Overijsselaar betekent dit echter niet dat ouderen meer moeten betalen. Het risico van de onervaren jongere wordt weggestreept tegen de risico’s die oudere bestuurders veroorzaken.”

sorry

Dekkingsgraad en prijs
Als men een autoverzekering afsluit, vindt 50 procent van de Overijsselaars de dekkingsgraad veruit het belangrijkste. In de rest van Nederland is dit slechts 30 procent. Ook is de prijs in de provincie minder belangrijk dan in de rest van het land. Evendik: “In Overijssel wordt liever geen risico genomen. Wanneer mensen schade hebben, willen ze zeker weten dat dat gedekt wordt. Kwaliteit is wat telt en de prijs van de verzekering is daaraan ondergeschikt.”

Over Overstappen.nl
Het belangrijkste doel van Overstappen.nl is consumenten helpen te besparen op hun maandelijkse vaste lasten. Overstappen.nl maakt de markt transparanter waardoor consumenten de best passende aanbieding bij hun persoonlijke situatie, wensen en budget kunnen kiezen.

About Verzeker

Check Also

De belangrijkste verschillen tussen Apple en pc

De meeste mensen wereldwijd maken nog steeds gebruik van een computer/laptop die draait op Windows …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.