Home / Uncategorized / Hondenverzekering vergelijken: waar moet je op letten?

Hondenverzekering vergelijken: waar moet je op letten?

Tegenwoordig kun je op veel websites hondenverzekeringen vergelijken. Waar moet je rekening mee houden en waar kun je je keuze het best op baseren? In dit artikel lees je drie belangrijke tips bij het vergelijken van een zorgverzekering voor je hond. Zo kun je de beste verzekering kiezen die het meest geschikt is voor jouw hond.

Let op het eigen risico

Niet elke verzekeraar hanteert dezelfde voorwaarden als het gaat om het eigen risico. Het is belangrijk om goed te kijken welk bedrag of percentage de aanbieder in rekening brengt en over welke periode. Stel dat je hond naar de dierenarts moet in februari en in maart, dan heb je bij de ene verzekeraar één keer eigen risico, en bij de ander twee keer. Ook zijn er verzekeraars die van iedere declaratie een vast percentage als eigen risico rekenen. Bedenk voor jezelf goed wat je prettig vindt en neem dit mee in je overwegingen.

Hondenverzekering met aanvullende dekkingen

Bedenk dat een basisverzekering veel zaken niet dekt. Net als bij en zorgverzekering voor mensen is het bij een hondenverzekering ook zo dat je veel extra modules kunt toevoegen. Bedenk zelf goed welke zaken je eventueel zelf wilt betalen en welke niet. De risico’s die je wilt uitsluiten kun je vervolgens bij je pakket meeverzekeren. Denk ook aan rasspecifieke afwijkingen of ziekten waar je hond een grote kans op heeft, zoals heupdysplasie of maagkanteling.

Vergeet niet dat je een wachttijd hebt

Wanneer je de verzekering aanvraagt mag je niet onmiddellijk declareren. Dierenarts rekeningen die je al hebt ontvangen kun je nooit indienen. En vaak geldt dat je de eerste dertig dagen ook niet mag declareren. Dit noemen we de wachttijd. Het is belangrijk dat je je daar goed bewust van bent. Laat dit in ieder geval nooit een rol spelen bij de keuze om in die tijd wel of niet naar een dierenarts te gaan als je denkt dat je hond iets mankeert!

About inyourface