Home / Algemeen / Heb je een rechtsbijstandverzekering nodig?

Heb je een rechtsbijstandverzekering nodig?

Velen kampen nog wel is met de vraag of ze een rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten. Enerzijds denken ze dit niet nodig te hebben, omdat de kans dat er ooit is gebeurt zeer klein is. Anderzijds zit een ongeluk altijd in een klein hoekje en dan is het wel handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Het grote voordeel van deze verzekering is dat je niet tegen hoge kosten oploopt als je gebruik maakt van een advocaat. Daarbij kan je altijd de verzekeraar om advies vragen bij een juridische kwestie. Echter is het niet de goedkoopste verzekering die er bestaat. Het is dus volkomen logisch dat sommigen zich afvragen of ze er echt één nodig hebben. Laten we de rechtsbijstandverzekering eens wat verder uitdiepen.

Is het een zinnige verzekering?

In principe is elke verzekering zinnig als je het nodig hebt. Met betrekking op de rechtsbijstandverzekering zal je deze niet iedere dag nodig hebben, maar je komt hoe dan ook wel is met juridische zaken in aanraking. Het is dan heel handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben, want je hoeft dan niet voor al die kosten op de draaien. Eigenlijk hangt alles af van hoe vaak je denkt in contact te komen met advocaten en juridische kwesties. Als je daar een grove inschatting mee kunt geven weet je of het zinnig is om er één af te sluiten.

Is het te betalen?

Of een rechtsbijstandverzekering te betalen is hangt weer van het inkomen af. Als je moeite hebt om de maand rond te komen is het wellicht niet handig om er één af te sluiten. Mocht je goed in de slappe was zitten, dan kan je het veroorloven om deze verzekering jaarlijks te betalen. Ook hier hangt het weer af of je denkt het vaak nodig te hebben, want anders kan je er beter mee wachten om er één af te sluiten. Wanneer je niet genoeg geld hebt, kan je ook kiezen om een pro Deo advocaat in te schakelen die jou juridische bijstand geeft. Laat dus de keuze voor een rechtsbijstandverzekering afhangen van jouw persoonlijke situatie.

About inyourface

Check Also

De belangrijkste verschillen tussen Apple en pc

De meeste mensen wereldwijd maken nog steeds gebruik van een computer/laptop die draait op Windows …