Een huurauto verzekeren

Lekker op vliegvakantie, er alleen of met het gezin even helemaal tussenuit.   Om zich er van te verzekeren dat men  in deze relatief korte periode alles kan bezichtigen wat het land te bieden heeft, kiezen veel mensen ervoor om gebruik te maken van een huurauto. Maar hoe zit dat eigenlijk verzekeringstechnisch, autohuur? De verschillende verzekeringen heten in het buitenland anders dan in Nederland en ook de dekking verschilt.

WAM- verzekering

In alle landen die zijn aangesloten bij de Europese unie is deze wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen verzekering verplicht. In de Verenigde Staten ligt dit echter anders, de exacte regels verschillen per staat. Om ervoor te zorgen dat je niet zelf verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade die je met een huurauto veroorzaakt is het belangrijk dat je deze variant altijd afsluit! Controleer daarnaast bij de autoverhuur altijd of de geboden dekking voldoende is, in landen als Turkije en Slovenië is dit vaak niet het geval. Vraag hier daarom altijd naar een aanvullende verzekering.

feature-675

All risk

Deze verzekering dekt de schade aan de huurauto zelf, dit is vooral belangrijk wanneer de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald. Deze verzekering is echter in geen één land verplicht, maar kan wel erg goed van pas komen. Vooral wanneer je je in een vreemd land bevindt met ander weggedrag is de kans op schade immers relatief groot… In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is niet alle schade met een all risk autoverzekering gedekt. Zo valt schade aan het dak en aan de onderzijde van de huurauto niet onder de dekking en ook de ruiten en banden zijn over het algemeen niet verzekerd.

Diefstal

Toeristen zijn vaak een gewillig doelwit van dieven, en dit geldt helaas ook voor hun voertuig. Met een diefstalverzekering kun je je hier tegen wapenen. Houd er alleen wel rekening mee dat je kiest voor een diefstalverzekering met een laag eigen risico, anders kan het uiteindelijk nog aardig in de papieren lopen.

About Verzeker

Check Also

Zakelijke autoverzekering

  Zakelijke autoverzekering bij Lancyr De zakelijke autoverzekering van Lancyr biedt u uitstekende voorwaarden tegen …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.