De belangrijkste verschillen tussen Apple en pc

De meeste mensen wereldwijd maken nog steeds gebruik van een computer/laptop die draait op Windows van Microsoft. Echter zijn er steeds meer mensen die overstappen op een MAC van Apple. In dit artikel zal ik een aantal verschillen tussen MAC en pc toelichten Beide systemen hebben zo zijn voor en nadelen.

 

Besturingssysteem Apple VS pc

Apple computers, ook wel mac computers draaien allemaal op de zogeheten OS X systeem. Pc-computers  draaien voor het overgrote deel op de bekende Windows software. Beide systemen zijn goed. Echter zijn er wel een aantal verschillen. Op Windows heb je over het algemeen meer vrijheid betreft het opslaan van bestanden buiten de thuismap. Bij OS X gaat dat een stuk lastiger. Dit zorgt er wel voor dat je minder snel de zogenoemde systeem-kritische bestanden beschadigd. Op Windows pc’s gebeurt dit nog regelmatig, maar bij OS X zeer zelden.

 

Prijsverschil Apple en pc

Over het algemeen zijn pc computers een stuk goedkoper dan Apple computers. Doordat PC door verschillende fabrikanten gemaakt kan worden, zijn er veel verschillende versies beschikbaar. Van super deluxe game computers tot aan simpele computers van een paar honderd euro. De goedkoopste Apple computer heeft een prijs van 600 euro. Dan krijg je de zogenaamde MAX mini. Goedkopere Apple computers zijn er niet. Tenzij je een refurbished Apple computer koopt. Maar ook die zijn niet goedkoop. Dit komt omdat de Apple computers zeer waardevast zijn. Het is namelijk van zeer goede kwaliteit en gaat daarom lang mee.

 

De virusgevoeligheid

PC computers zijn veel gevoeliger voor allerlei virussen dan de Apple computers. Dit heeft voor een deel te maken omdat de meeste mensen gebruik maken van PC computers die op windowd draaien. Voor een hacker is het hacken van een windows systeem dus veel efficiënter, aangezien er veel meer potentiële slachtoffers zijn. Maar dat is niet het enige punt. Apple heeft een zeer goede beveiligingssoftware ingebouwd in alle MAC computers. Bij een PC moet je toch vaak een viruspakket afnemen wat weer extra kosten met zich mee brengt.

Mocht je thuis een MAC laptop hebben maar heeft hij schade opgelopen? Dan kan je online gemakkelijk je macbook reparatie aanvragen.

About Verzeker

Check Also

Wat kan je doen tegen inbraken?

Vandaag de dag komen steeds vaker inbraken voor. Dat komt voornamelijk doordat inbrekers denken dat …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.