Bijna 1 op de 3 vrouwen laat auto inparkeren door partner

rouw schat eigen rijgedrag lager in dan man
Amsterdam, 27 mei 2014 – Vrouwen vinden dat hun partner vaak beter rijd dan zijzelf. Zo laat bijna een derde van de vrouwen haar partner de auto inparkeren in plaats van dit zelf te doen. Bij mannen is juist het tegenovergestelde te zien: Twee derde geeft aan beter te kunnen rijden dan zijn partner. Zo blijkt uit onderzoek van Netpolis onder 1.081 autogebruikers.

Niet alleen schatten mannen hun eigen rijkunst hoger in, ook houden zij liever zelf de regie in handen. Dat blijkt uit het feit dat slechts 5 procent van de mannen zijn partner de auto weleens laat inparkeren.  Henry Bulle, directeur van Netpolis: “Het cliché dat vrouwen een minder goed ruimtelijk inzicht hebben lijkt hiermee bevestigd. Het is echter ook aannemelijk dat vrouwen toch al geloven dat ze niet kunnen inparkeren en juist de makkelijke weg kiezen door hun partner in te schakelen.”

Bemoeien met rijstijl
Een kwart van de mannen bemoeit zich met de rijstijl van zijn wederhelft, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Maar liefst 38 procent van de vrouwen geeft aan juist beter te rijden als ze alleen in de auto zitten. Bij mannen ligt dit percentage een stuk lager, namelijk op 24 procent: “Mannen trekken zich kennelijk minder van commentaar aan dan vrouwen. Het is goed mogelijk dat vrouwen juist onzeker worden van de bemoeienis van hun partner en daardoor juist minder goed rijden”, aldus Bulle.

Ruzie
Ondanks het feit dat er veel commentaar wordt geleverd op elkaar, komt het slechts bij een kwart van de ondervraagden tot een daadwerkelijke ruzie. Vrouwen worden voornamelijk boos op hun partner wanneer het op rijstijl aankomt. Ruzie over de navigatie komt op de tweede plaats. Ruzies komen met name voor in de leeftijdscategorie 18-26. Hoe ouder men is, hoe minder men zich lijkt te storen aan het rijgedrag van de ander.

Over Netpolis
Netpolis was in 1998 de eerste onafhankelijke aanbieder van autoverzekeringen via het internet.

About Verzeker

Check Also

verhuur

Tijdelijke verhuur en de woonverzekering

Je ziet het de laatste tijd steeds vaker, steeds meer huizenbezitters besluiten hun oude woning …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.