Begrippen

Autoverzekering: een verzekering bedoeld om de schade die is veroorzaakt door een auto te dekken. Er bestaan drie soorten autoverzekeringen: de WA autoverzekering, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (all risk autoverzekering)

Eigen risico: Het bedrag van de schade dat voor het eigen risico komt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Inboedel: Alles dat los in een gebouw staat, alles dat zonder sloopwerkzaamheden kan worden verwijderd.

Inboedelverzekering: een verzekering tegen schade die men aan de inboedel kan oplopen.

Opstal: Andere term voor gebouw. Het begrip omvat alles wat aard- en nagelvast aan een gebouw vastzit, evenals de bij het gebouw behorende bijgebouwen, schuttingen en erfafscheidingen.

Opstalverzekering: Een verzekering die schade aan de opstal dekt.

Premie: De tegenprestatie van een verzekeringsovereenkomst, welke doorgaan periodiek (maandelijks of jaarlijks) wordt voldaan.

Rechtsbijstandverzekering: een verzekering voor juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering keert dus geen geld uit, maar biedt dekking in natura. De meeste rechtsbijstandverzekeringen zijn opgebouwd uit rubrieken. De meest voorkomende rubrieken zijn verkeer, inkomen en wonen.

Reisverzekering: een verzekering tegen schade die men op reis kan oplopen. De meest voorkomende reisverzekeringen zijn de aflopende reisverzekering, de doorlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering.

Zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering genoemd): een verzekering tegen ziektekosten. U kunt hierbij denken aan kosten voor medicijnen en ziekenhuisbezoek.

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.